Vergaderen met Skype

De onlangs gelanceerde betaversie van Skype 2.5 biedt interessante nieuwtjes zoals sms’en naar mobiel, integratie met Microsoft Outlook en groepsoverleg.

Met de nieuwe betaversie kan een groepsgesprek opgezet worden met maximaal honderd personen. Dit heet Skypecasts. Om te voorkomen dat iedereen door elkaar praat, geeft de software een seintje als iemand iets wil gaan zeggen. Deze dienst is vooral gericht op de zakelijke markt.

Ook wordt vanaf nu het adressenbestand van Outlook ge├»ntegreerd met de Skype contacten. Verder biedt de vernieuwde Skype de mogelijkheid om te sms’en naar mobiele telefoons, tegen reguliere tarieven.

3 Replies to “Vergaderen met Skype”

  1. Ik weet het nog zo net niet met dat Skype. Volgens mij gaan bedrijven dat nooit niet gebruiken. Laatst was er nog nieuws dat het mogelijk vol zit met spyware. Een beveiligingsbedrijf heeft het programma proberen door te lichten, en bleek het vol te zitten met verborgen code. Ik ga nog wel even op zoek naar de url.

  2. Ik heb het gevonden:

    De internettelefonie Skype heeft dusdanig veel zwakheden, dat gebruik in kritische omgevingen streng moet worden afgeraden. Dat blijkt uit een zeer grondige analyse van Skype door Franse beveiligingsdeskundigen. Ze werken voor de militaire vliegtuigbouwer Eads, die vanwege de geheimhouding van het werk de hoogste standaarden hanteert voor computerveiligheid.

    http://www.secdev.org/conf/skype_BHEU06.pdf

  3. Wij hebben ooit ook een keer geprobeerd te vergaderen met Skype. Wij vonden de geluidskwaliteit toen zo beroerd dat we na tien minuten gestopt zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *