Goedkoper bellen in het buitenland

Vodafone wil mobiel bellen in het buitenland goedkoper maken. Het Britse telecombedrijf voorziet tarieven die gemiddeld 40 procent lager liggen dan in juni vorig jaar. Dat zou in april volgend jaar het geval kunnen zijn, zo liet het concern maandag weten.

De Europese Commissie heeft zich onlangs tegen de hoge kosten van mobiel bellen in het buitenland uitgesproken. Brussel werkt aan nieuwe wetgeving waarin de prijzen aan banden worden gelegd.

De tarieven voor bellen in het buitenland liggen veel hoger dan die voor bellen in eigen land. Telefoonmaatschappijen die de gesprekken in het buitenland afhandelen, berekenen hoge tarieven door aan het telecombedrijf waarbij de beller een abonnement heeft.

Vodafone wil deze kosten beperken tot maximaal 45 cent per minuut. Dat is nu nog gemiddeld 70 cent per minuut. Het hangt per telecombedrijf af hoeveel de klant daarvan moet betalen. Andere telecombedrijven moeten wel instemmen met het voorstel van Vodafone, anders gaan de lagere tarieven niet door.

Het Duitse T-Mobile heeft al eerder aangegeven dat zijn Britse klanten lagere tarieven gaan betalen in het buitenland. De kosten dalen daardoor met 45 a 54 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *